Fysioterapeutin suoranvastaanotto - mitä suoravastaanotto on?

 

Selkä kipeänä? Polvi kipeänä? Kuntoon pitäisi päästä nopeasti? Yksityisellä puolella fysioterapeutin vastaanotolle on päässyt aina ilman lääkärin lähetettä, julkisella puolella lähetteen fysioterapiaan on tarvinnut jos kuntoutusta on aikonut saada. Nyt ollaan useamman vuoden ajan luotu uutta mallia, jossa terveyskeskuksen ajanvaraukseen soitettaessa asiakas ohjautuisi suoraan fysioterapeutille tuki- ja liikuntaelinvaivojensa vuoksi. Fysioterapeutit ovat koulutettu niin, että osaavat tutkia asiakkaan ja hoitaa ongelman kuntoutuksen keinoin, tai tarvittaessa lähettää asiakkaan lääkärille tutkimuksiin ja mahdollisiin kuvantamisiin.

Useat tahot järjestävät suoravastaanottokoulutuksia fysioterapeuteille, jotta varmistutaan tutkimisen ja kuntoutuksen laadusta. Itse olen käynyt kohta vuoden Kuntoutuskouluttajien suoravastaanottokoulutusta. Uuden koulutusjärjestelmän myötä toivotaan että saataisiin suoravastaanottotoiminta toimimaan yhteistyössä julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välille. Aivan optimaalihan olisi se että kaikilla olisi mahdollisuus päästä suoravastaanotolle. Terveyskeskuksilla ei välttämättä ole resursseja toimintaa järjestää, joten yhteistyöllä, esim. palveluseteleiden avulla, voisi tulevaisuudessa olla mahdollisuus tulla yksityiselle fysioterapeutin suoravastaanotolle. Loppupeleissä tällä yhteistyöllä julkinen puoli säästäisi rahaa, kuitenkin tarjoten kaikille saman mahdollisuuden saada palvelua.

Meille Physiofixiin on jo aiemminkin päässyt ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana, ja pääsee edelleen. Tule hoitamaan itsesi kuntoon, on ongelmasi sitten selässä, polvessa tai muualla kehossa. Autetaan sinut kivusta eroon ja takaisin liikkeelle. Tervetuloa!